Iso sana. Vaikea monelle. Minulle on sanottu, älä käytä sitä sanaa kun et tarkoita. Kuitenkin tarkoitan joka kerran, kun sitä käytän.

 

 Tunteillahan meistä suurin osa elää. Jokainen toivoisi anteeksi pyyntöä jos on tullut kaltoin kohdelluksi. Voiko kaiken antaa anteeksi? Luin vanhasta Voi Hyvin lehdestä artikkelia Anteeksi antamisesta. Siinä oli hyviä ajatuksia. Kaiken voi antaa anteeksi, mutta se ei tarkoita sitä ettei se mitä on tehty ollutkaan väärin. Asia on juuri niin väärin kun on mutta suhtautuminen siihen muuttuu. Aika ja anteeksianto parantaa haavat ja tunteetkin laantuvat ajan myötä. Loukkauksen tuomaa kipua ei saa pois mielestä ilman anteeksiantoa.... Anteeksi voi antaa myös vaikkei sitä pyydettäisi. Tekee sen itsensä takia...

Näin jos jokainen voisi ajatella, oltaisiin edes oikealla tiellä.

 

 Tänään odotin anteeksipyyntöä eräältä ihmiseltä. Sen sijaan sain epäilyjä, loukkauksia, kiristystä ja uhkailua. Lopulta asia kääntyi niin että kaikki oli taas minun syytä. Kuka on antanut luvan, että minua saa kohdella noin?? Saa kävellä yli, tallata, pyyhkiä jalkansa mennessään?  Ihan vaan siksi että olen elämääni päästänyt? Silmiä avaava viikonloppu, todentotta! (vaikka tiistai onkin ;)