Taas on viikko kiireisesti vierähtänyt. Lapset saivat tänään todistuksensa ja kirmasivat iloisesti kesälomalle. Kahdeksalta aamulla oltiin jo kirkossa, vetistelemässä musiikkiluokkalaisten kauniille esityksille ja kuudesluokkalaisten hyvästelylle. Miltähän tuntuu kahden vuoden päästä kun oma pieni seisoo siellä yläasteelle lähdössä.... Koululla käväistiin hakemassa todistukset ja toivottamassa opettajille hyvää kesää. Hienot arvosanat ja numerot oli todistuksiin päätynyt ja syksyllä jatketaan opiskelua toka- ja viidesluokkalaisina :o)Mammalla käväistiin päättäjäiskaffeilla ja jätskeillä. Kotiin tulin kirpparin kautta ja mukaan tarttui kaunis lasikannu ja laseja! Niitä tarvitaan aina.... Kotona nautiskeltiin koko päivä ulkoilun merkeissä, ja välillä pidettiin lettukestit koulun päättymisen kunniaksi. Siinä on taito jossa minulla on vielä parantamisen varaa. Kun paistelu alkoi sujua hyvin (liian paksuina tosin) loppui takina ja jouduin vielä toisen taikinan tekaisemaan äkkiä :) Hyvin upposivat pieniin suihin letut. Kuvakin olisi, mutta on kuin suoraan Paskamutsin keittiöstä joten jätettäköön näyttämättä :D

Tiistaina oltiin taas lastenklinikalla. Tällä kertaa välimallin kanssa hammashoidossa.Koko päivähän siellä meni. Hänellä on etuhampaissa ja kutosissa kehitysvaurio, ei kiillettä ollenkaan. Tämä oli aiheuttanut kutosten totaalisen rikkoutumisen jonka taitava lääkäri sai kuitenkin korjattua metallikruunuilla joka hampaaseen. Ensinhän oli vilauteltu että ainakin alahampaat on poistettava. NELJÄ tuntia poika oli nukutettuna ja lääkäri paikkasi hampaita. Tyttökään ei sydänleikkauksessaan ollut noin kauaa pöydällä. Minä hiippailin pitkin töölöä ja lopulta sairaalan käytäviä, ja voin sanoa että alan olla aika täynnä sairaalaelämää tälle vuodelle! Jatkossa kruunut vaihdetaan hampaan väriseen kunhan poika kasvaa ja etuhampaisiin laitetaan myös kiillevaurioiden kohdalle muovit... Tämän lisäksi välimallilla on myös aika vaikea purentavirhe, kieli työntää etuhampaita pahasti eteenpäin,  tätäkin korjaillaan iän mukana. Paljon saa herra elämänsä aikana hammaslääkäriä treffailla.

Tulihan juttua ;o) Tässä sitten vastapainoksi muutama kuvatus. Tälläinen huivi oli mulla sairaalakäsityönä mukana, paljon muutakin pientä on valmistunut, niistä ei kuvia kun ovat erilaisiin swappeihin menossa.

631538.jpg

631540.jpg

Lankana Novitan Tennessee.

Nalle ja Aallekkin pääsivät nauttimaan kesästä tänään. Tämä aiotaan ottaa tavaksi. Mukavaa tuntui herroilla olevan :) Niin isoilla ihmisolennoilla kuin pienillä gerbiileilläkin. Dunan kansiosa siis ruohikolla, kovasti yritiivät kaivella sieltä karkuun ja välillä välimallikin "autteli" pikkaisen.

631536.jpg